Bűncselekmény lett hazánkban jogosítvány nélkül vezetni, már meg is vannak az első fülön csípettek

Megosztás

Néhány napja már bevezetésre került az új rendszabály, ám úgy tűnik, vannak, akik nem tudják, vagy nem akarják tudomásul venni.

Úgy tűnik, a hétvégén még nem tudatosult a magyar járművezetőkben az a szigorítás, amely szerint 2021. május 14-étől bűncselekménynek minősül, ha valaki jogosítvány nélkül vezet. A Somogy megyei rendőrök nem biztosítottak türelmi időt, 2021. május 15-én és 16-án három olyan járművezető is a horgukra akadt, aki engedély nélkül vezetett – tájékoztatott róla a police.hu

Az Index korábban beszámolt róla, hogy 

A KORMÁNY TÖRVÉNYMÓDOSÍTÁSÁNAK KÖVETKEZMÉNYEKÉNT MAGYARORSZÁGON A JOGOSÍTVÁNY NÉLKÜL VEZETÉSÉRT AKÁR HÁROM ÉV BÖRTÖN IS KIRÓHATÓ. 

A rendőrség beszámol róla, hogy az egyenruhások szombat délelőtt Iharos belterületén ellenőriztek egy személyautóval közeledő negyvenhárom éves helyi férfit, akiről gyorsan kiderült, hogy eltiltották a vezetéstől. Nem sokkal később egy harminchárom éves jákói autóvezetőt állítottak meg a rendőrök, akit a Kaposvári Járásbíróság tiltott  a vezetéstől, ráadásul ő még tetézte a bajt azzal, hogy ittas volt. 

Vasárnap kora este pedig a taszári körzeti megbízottak Batéban ellenőriztek egy tizenkilenc éves bánokszentgyörgyi járművezetőt, akiről szintén megállapították, hogy korábban elvették a jogosítványát.

A RENDŐRÖK MINDHÁROM SOFŐRT ELFOGTÁK ÉS ELŐÁLLÍTOTTÁK AZ ILLETÉKES RENDŐRKAPITÁNYSÁGRA, AHOL JÁRMŰVEZETÉS AZ ELTILTÁS HATÁLYA ALATT BŰNTETT MEGALAPOZOTT GYANÚJA MIATT INDULT VELÜK SZEMBEN BÜNTETŐELJÁRÁS.

Az ittas járművezetés miatt, az alkoholos befolyásoltság mértékére tekintettel közigazgatási bírságot szabtak ki.  (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek