Újabb hátrány: Akit orosz, vagy kínai vakcinával oltottak, nem jogosult zöld kártyára Ausztriában sem

Megosztás

Aminek az a legnagyobb hátránya, hogy mivel csak az Európai Unióban jóváhagyott vakcinákat fogadják el, ha például kávézóba vagy uszodába szeretnénk menni, azt csak friss, negatív PCR teszttel tehetjük meg.

Nem minden oltás után jár az osztrák Zöld Kártya, amellyel kávéházba, étterembe, szállodába vagy uszodába lehet majd menni Ausztriában. Az Egészségügyi Minisztérium ugyanis jelezte, csak az Európai Unióban jóváhagyott vakcinákat fogadják el. Azoknak, akiket külföldön az orosz Szputnyik V vagy a kínai Sinopharm vakcinával oltottak be, továbbra is negatív tesztet kell bemutatniuk – írja a Kleinezeitung.at.

Az Európai Gyógyszerügynökség eddig a Pfizer/BioNTech, az AstraZeneca, a Moderna, és a Johnson&Johnson vakcináját fogadta el. 

Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter ezzel kapcsolatban az APA hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy nem javasolt az újraoltás az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákkal, mert mert nincs elég tudományos adat az újraoltás egészségügyi hatásairól, így egyelőre ők is teszttel kell hogy igazolják magukat. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek