Döbbenetes: Játszogatott a késével a borsodi férfi, amikor véletlenül megkéselte barátját

Megosztás

Első látásra azt mondanánk, ilyen a világon nincs. Mégis megtörtént. Éles késsel a kezében lökdösődött barátjával, amikor mellkason szúrta.

A Miskolci Törvényszék – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki a barátját véletlenül megkéselő férfival szemben. A törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlott 2020 júniusában Bekecsen italozott az egyik barátjával. Hazafelé sétálva a kedvtelésből mindig magánál tartott pillangókését elővette, forgatta, hadonászott vele, közben barátjával lökdösődött, árnyékbokszolt.

A 13 centi pengehosszúságú kés elérte a sértett mellkasát. A vádlott észlelte, hogy véletlenül mellkason szúrta a barátját, padra ültette és kezét a sebre szorította. A sértett jelen lévő testvére hívott segítséget. A megszúrt férfit a helyszínre érkező apja kísérte haza egy darabig a vádlott társaságában, aki egy idő után elköszönt és külön vált, de a kést előzőleg átadta a sértettnek. A cselekmény következtében a sértett a mellkas megnyílásával járó 8 napon túl gyógyuló, szúrt-metszett, közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett el. A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A törvényszék életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés vétsége miatt 1 év 6 hónap fogházban végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki, 3 év próbaidőre felfüggesztve. A büntetővégzés jogerős. (Boon.hu)

Kapcsolódó cikkek