Remek hír Borsodnak: A Hell jelentősen bővíti szikszói gyárát

Megosztás

120 új munkahely a térségben, ebben a nehéz gazdasági időszakban ez kifejezetten jó hír. Bővül a dobozgyár, a vállalat gyakorlatilag megduplázza eddigi kapacitását.

Jelentősen bővíti kapacitását az alumínium italdobozokat gyártó Quality Pack Zrt. Szikszón − jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Azt is elmondta, hogy a 19 milliárd forintos beruházáshoz a kormány hétmilliárd forintos támogatást ad, a fejlesztés 120 új munkahelyet teremt.

Magyarország egyetlen ilyen gyárát a Hell-csoport működteti, a beruházás évente hárommilliárd doboz gyártását teszi lehetővé, ezzel a vállalat megduplázza kapacitását. A hatalmas fejlesztéshez a legújabb technológiára van szükség, ez indokolja a beruházás költségét − magyarázta a miniszter.

Hozzátette, hogy az új gyártósorok termelésének 80 százalékát külpiacokon fogják értékesíteni. A magyar gazdaság újraindulásában a vidéknek, a vidéken működő magyar tulajdonú vállalatoknak rendkívül fontos szerepük van, az említett cégcsoport is ezekhez tartozik − emelte ki Szijjártó Péter. (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek