Változások az Y-híd építése körüli forgalmi rendben

Megosztás

Több változás is érinti a környéken élőket az Y-híd beruházás és a Csokonai utca forgalmi rendjével kapcsolatban.

A Csokonai utca meghosszabbított szakaszát – mely a Fonoda utcára vezet ki – 2021. 05. 15-től (szombat) átadják a közforgalomnak.

A kivitelező 2021. 05. 16-án (vasárnap) lezárja az Y-híd Kisfaludy utcai ágát. A busz-, és személygépkocsi forgalom innentől kezdve a megújult Csokonai utcán keresztül halad mind a Tiszai pu., mind a József Attila u. irányába.

Új útvonalat kapnak a 3-as ás 3A-s buszok, melyek a kétirányú buszforgalom számára kialakított Csokonai u., a Fonoda u., Szinva u., Tiszai pu., Bajcsy Zs. u., szakaszon keresztül érik el a Soltész Nagy Kálmán utcát.

A buszok mindkét irányban érintik a Tiszai Pályaudvart.

A Csokonai utca mindkét oldalán megállni tilos tábla kerül kihelyezésre.

A parkolási problémák megoldása érdekében a Kisfaludy u. – Stromfeld u. között lakók az MVSC Sporttelep erre kialakított területét vehetik igénybe.

Ezen túl engedélyezett a parkolás a Kisfaludy u.- Alkotmány u. felé eső szakasz jobb oldalán, valamint az Alkotmány u. elején levő közterületen.

A gyalogos forgalom az MVSC pálya hátsó bejáratának megnyitásával a MÁV területén keresztül haladva, a vasúti pálya alatt átvezető aluljárón keresztül jut ki a Pfaff Ferenc utcára.

Ugyanitt halad a kerékpáros forgalom is annyi korlátozással, hogy az aluljáróban a kerékpár csak gyalogosan tolható.

A TS Hungária Kft. teherforgalma a Csokonai utca keleti irányából lesz biztosított. A TS Hungária Kft. kapuja és a Kisfaludy utca között „tehergépjárművel behajtani tilos” tábla kerül kihelyezésre. Az utcába – az ott lakó ingatlan tulajdonosokhoz – rakodási vagy építkezési céllal érkező tehergépjárművek számára az önkormányzat biztosítani fogja a behajtási engedélyt.

A Fonoda utca felé irányuló személygépkocsi forgalmat ajánlott az Alföldi utcán keresztül, a kertváros úthálózatát egyenletesen terhelve lebonyolítani, elkerülendő a Csokonai utcát érintő, indokolatlan forgalomnövekedést.

Az utcában létesülő kétirányú buszforgalom várhatóan lassítani fogja az előrehaladást.

Kapcsolódó cikkek