Rabbinak álcázta magát egy evangéliumi hittéritő

Megosztás

Egy Jeruzsálemben élő férfit, aki évek óta rabbiként tevékenykedett, és a családjával egy ultraortodox közösségben élt, azzal gyanúsítanak, hogy csak megjátszotta a vallását, mert így akarta leplezni, hogy valójában egy New Jersey-i evangéliumi keresztény hittérítő.

A férfi a helyi Channel 13 tévének tagadta a vádakat, azt állítja, zsidóként született, és bár régebben végzett hittérítő tevékenységet, azóta már megbánta. A Beyneynu nevű szervezet szerint, ami a missziós tevékenységet figyeli Izraelben, a férfi azért viselt az ultraortodox irányzatnak megfelelő ruházatot, sőt adott össze  zsidó párokat, hogy ne derüljön ki, valójában az volt a célja, hogy zsidókat térítsen keresztény hitre. A Beyneynu már legalább hét éve figyelte a férfit és családját. A férfit egyszer már szembesítette a szervezet ezzel, de akkor eltűnt, majd később már családostól újra felbukkant egy másik kerületben.

Az ügy azután robbant ki, hogy a férfi 13 éves lánya azt mondta egy osztálytársának, hogy „Jézus mindenkit elfogad, még akkor is, ha nincs igazuk”. A Behadrei Haredim ultraortodox lap információi szerint a férfi és családja hamis iratokkal érkezett az Egyesült Államokból, és Holokauszt-túlélők leszármazottainak adták ki magukat

forrás: 444 (a Guardian nyomán)

Kapcsolódó cikkek