Ma szavazza meg a kormánypárt, hogy több ezer milliárdnyi vagyon kerüljön fideszesek „magánalapítványaihoz”

Megosztás

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő posztolt a szerinte történelmi léptékű gyalázatról a hivatalos Facebook-oldalán. Mint írja: “A Fidesz ma meg fogja szavazni, hogy több ezer milliárdnyi állami vagyon kerüljön fideszes politikusok által felügyelt magán „alapítványokhoz”. E felett a vagyon felett az államnak gyakorlatilag megszűnik a befolyása – annyira, hogy a kurátorok bármikor tovább is passzolhatják azt! Az „alapítványok” kuratóriuma az ingyen kapott javakkal azt csinál, amit akar, akár bagóért el is adhatják egy gázszerelőnek.”

“Alig esik róla szó: a mai törvényjavaslat lehetőséget ad arra, hogy az ingyen(!) kapott vagyon eladásánál az állam elővásárlási joggal éljen (vagyis pénzért visszavegye a saját tulajdonát!), de ha 90 napig nem jelentkezik a meghirdetett vagyonelemért, akkor viheti bárki. Akár a Gázszerelő. Akár két fillérért – az állam, illetve a nép által választott mindenkori vezetők többé nem szólhatnak bele a gazdálkodásba.”

Hadházy rámutatott: mindez ellen nem tudnak tenni semmit, hiszen a kétharmados többségben lévő kormánypártok képviselői – beleértve a borsodiakat, így beleértve Csöbör Katalint, Hubay Györgyöt, Koncz Zsófiát és Tállai Andrást – könnyedén meg fogják szavazni a törvényjavaslatot.

“Nem fogunk ma semmit tudni tenni ellene. Gondolom az elmúlt hetekben szép szónoklatok voltak a „parlamenti vitában”, lehetne még ellenzéki közös sajtótájékoztatót tartani, meg áderjánoshozfordulni. Talán aminek még valami értelme is van, az EU Jogállami Mechanizmusának elindítását kezdeményezni, hiszen az alapítványba kiszervezett egyetemeken rengeteg EU-s pénzt fognak kontroll nélkül ellopni. Ettől még a történelmi léptékű gyalázat meg fog ma történni.”

Kapcsolódó cikkek