Terjeszteni merészelte a Miskolci Naplót, emiatt ütlegelték

Megosztás

Szombaton ért támadás egy férfit, akinek az volt a bűne, hogy postaládákba dobva terjesztette a Miskolci Naplót. Volt, aki emiatt üldözni és ütlegelni kezdte és azzal is megfenyegette, hogy lelövi.

Órákkal a támadás után is felzaklatva nyilatkozott a minap.hu-nak az a lapterjesztő, akit szombat délelőtt támadás ért Komlóstetőn, a Báthori soron. Elmondása szerint épp a Miskolci Naplót dobta be egy postaládába, amikor a ház tulajdonosa rárontott, sőt azzal fenyegette, hogy lelövi. A terjesztő Mirend-Sec Kft. feljelentést tett az ügyben.

A 45 éves, kisgyerekes apuka decembertől, másodállásban dolgozik a cégnél. Több mint 10 éve autóbuszsofőr, előbb az MVK-nál, majd ma már a Volánnál vezet le úgy száz meg száz kilométereket, hogy elmondása szerint egyetlen egy alkalommal sem történt vele semmilyen inzultus. Zoltán értetlenül áll a mostani esett előtt, hiszen ő csak a munkáját végezte, és amikor a későbbi támadója felszólította, hogy nem kér újságot, akkor el is jött a kertes háztól.

– Az idősebb, 60 év körüli úr azonban utánam szaladt, dühét mutatja, hogy ekkor már legalább 40-50 méterre voltam tőle. Ordítozott, szidalmazott folyamatosan, nagyon agresszívan viselkedett. Megfenyegetett, hogy hozza a puskáját, és lelő vele. Legalább tízszer próbált megütni, kétszer talált el, egyszer a mellkasomon, egyszer pedig a karomon. Próbáltam pedig védeni magam… – emlékezett vissza Zoltán.

Az eset után kihívta a rendőrséget, akik felvették a jegyzőkönyvet, és kihallgatták a támadót is, aki mindent letagadott. Zoltán emlékezett, hogy az egyik szomszéd kint volt, amikor a támadás történt, de később valamiért – feltételezése szerint, mert tart a támadótól – azt mondta, hogy nem látott, nem hallott semmit.

– Zoltán az egyik legmegbízhatóbb munkatársunk – mutatott rá a terjesztésért tavaly december óta felelős Mirend-Sec Kft. ügyvezető igazgatója. Németh Judit hozzátette, végtelenül kedves, intelligens emberről van szó, aki a légynek sem tudna ártani.

– Tényleg nem találok szavakat. Érthetetlen számomra, miért támad valaki arra, aki a munkáját végezve egy közéleti újságot bedob a postaládájába – fogalmazott, hozzátéve: nem hagyják következmények nélkül, megtették a feljelentést.

Nem ez az első atrocitás a terjesztésnél, de mindeddig ez a legdurvább. Épp egy hete számoltunk be arról, hogy terjesztőinktől több helyszínen (Szirmán és az Avason) is egyszerűen ellopták az újságot – ráadásul nem először, az elmúlt két hétvégén több ízben is történt ilyen rendkívüli esemény. Azért is furcsa a dolog, mert később az eltulajdonított lapokat más városrészekben megtalálták szétdobálva. 

A Mirend-Sec tavaly decemberben vállalta el a Miskolci Napló terjesztését a korábbi külsős vállalkozáshoz képest jelentősen kedvezőbb áron. Rövid idő alatt megszervezték a terjesztői hálózatot, a terjesztési panaszokra az első naptól kezdve különös gonddal figyelnek. Az ügyvezető igazgató nyomatékosan felhívta a figyelmet: az újságterjesztők a munkájukat végzik.

– Nem szabad, hogy még egyszer megtörténjen olyan eset, amikor a terjesztőt kilökik a lépcsőházból, kiszórva az újságot a lépcsőház elé, vagy, hogy „sehonnai kutyának” nevezzék a munkatársaimat, mert a Miskolci Naplót dobta be a postaládába. És olyan sem történhet meg újra, hogy valakit megtámadjanak ezért – jelentette ki.

Kapcsolódó cikkek