Vezetés közben támadt élettársára az ittas borsodi férfi

Megosztás

Mindkettejük életét veszélyeztette, amikor vezetés közben megütötte és inzultálta élettársát, a kéziféket is többször behúzta menet közben, közvetlen balesetveszélyt létrehozva ezzel.

Az Ózdi Járásbíróság felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki azzal a vádlottal szemben, aki vezetés közben megütötte, rángatta élettársát, veszélybe sodorva ezzel a gyermekét és az arra közlekedőket.

A bíróság végzése szerint a vádlott és családja 2020. július 14-én este személygépkocsival közlekedett Ózdon, az autót a vádlott élettársa vezette, a hátsó ülésen a vádlott gyermeke utazott. Az ittas vádlott menet közben többször fejen ütötte élettársát, szándékosan több esetben behúzta a kézifékkart is, mely miatt az autó úton tartása és az esetleges baleset elkerülése végett a sértettnek ellen kellett kormányoznia. Később a vádlott a nő haját kezdte rángatni, mely miatt a gépkocsi eltért az eredeti haladási irányától, majd amikor a férfi hirtelen ismét behúzta a kéziféket az autó hátsó kerekei blokkoltak és a jármű az úton keresztbe fordulva, a másik forgalmi sávban állt meg. A vádlott magatartásával veszélyeztette az autóban utazó gyermeke és élettársa, valamint az arra közlekedő személyek, életét és testi épségét.

Az Ózdi Járásbíróság közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt a vádlottal szemben 1 év 10 hónap szabadságvesztést szabott ki, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. (Boon.hu)

A bíróság döntése jogerős.

Kapcsolódó cikkek