Az adófizetők 240 milliójából készülnek a vadászati világkiállítás szobrai és az agancskapu

Megosztás

240 millió forintból készülnek szobrok a milliárdokból megvalósuló vadászati világkiállításra – erről Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője írt a Facebookon.

Az ellenzéki politikus szerint az összeg tartalmazza azt a műalkotást is, ami egy szarvasagancsok sokaságából összeálló kaput ábrázol. Az alkotást Szőke Gábor Miklós készíti, az erről szóló hírek március végén jelentek meg. Kocsis-Cake ezután fordult Semjén Zsolt miniszterelnök-helyetteshez, hogy megérdeklődje: a kormány mégis mennyiből tervezi megvalósítani a kaput.

“Nagyon szellemesen az „Egyik szemünk sír, a másik nevet.” szólással kezdi válaszát, melyben leírja, örül az érdeklődésnek (egy egyre dráguló, legalább 67 milliárdos kiállítás esetén az érdeklődés a minimum), másfelől szomorú az álhírterjesztés miatt. Mindenesetre az esemény honlapján mindenki utánajárhat, hogy több mint 240.000.000 forintért rendelnek különböző szobrokat – természetesen valamennyi adófizető pénzéből. Kíváncsi vagyok, hogy államtitkár úr nem szomorú-e, hogy az egészségügyi és gazdasági válság alatt agancsszobrokra megy adóforintok százmilliója valódi bértámogatás helyett”

– írt a Facebookon a Párbeszéd politikusa.

via HVG

Kapcsolódó cikkek