A Jobbik feljelenti Hollik Istvánt, a Fidesz szócsövét rémhírterjesztésért

Megosztás

Nemrég derült ki, hogy Orbán Viktor és kormánya országos méretű telefonos lejáratókampányt kezd az ellenzéki pártok ellen, ahol azok “oltásellenességére” hívják majd fel a figyelmet. Az ellenzék azonban többször is kiemelte már, hogy a kormány hazudik és ezt a hazugságot kívánja mindenki fejébe beültetni. A Jobbik szerint ez már régen rémhírterjesztés.

A párt szerint az Orbán-kormány zaklató hazugságkampányt folytat, hogy elterelje a figyelmet a halálozási adatokról.

A Jobbik feljelentést tesz a kormánypártok telefonos tájékoztató kampánya miatt, mert azt úgy értékeli: “zaklató gyűlöletkampányban terjesztenek rémhíreket Orbánék”.

Az ellenzéki párt közleményében azt írta: “az Orbán-kormány újabb hazugságkampánnyal akarja elterelni a figyelmet arról, hogy lakosságarányosan hazánkban haltak meg a legtöbben koronavírusban az egész világon”.

A Jobbik úgy fogalmazott, “Orbán 25 ezer ember életével nem tud elszámolni“, ezért ahhoz a cselhez folyamodik, hogy az ellenzéki pártokról és vezetőikről terjeszt majd rágalmakat. “Zaklató telefonhívásai során azzal a képtelenséggel fogják majd a tisztességes embereket traktálni, hogy az ellenzékiek nem támogatják az oltásokat” – közölték.

Hozzátették: a Fidesznek nem telefonos kampányra kellene költenie az adófizetők pénzét, hanem azoknak az embereknek a megmentésére, akik most is ezerszámra lélegeztetőgépen vannak.

Remélhetőleg a bíróság előtt felelhet majd a kormánypárti gyűlöletkampányok egyik állandó főszereplője, Hollik István”

– írta a párt a Facebookon.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn jelentette be, a Fidesz-KDNP telefonos tájékoztató kampányt az ellenzék oltásellenességéről. A kormánypárti politikus kiemelte: a baloldal továbbra sem vonta vissza azt a parlamenti határozati javaslatot, amellyel ellehetetlenítenék a keleti vakcinák használatát.

Az ellenzéki pártok február elsejére kezdeményeztek egy országgyűlési ülést, amelyen viszont csak egy olyan külön szakbizottság felállítását szerették volna elérni, amely a Kínából érkező Sinopharm-vakcina beszerzését és engedélyeztetését vizsgálta volna. Az ülésen azonban a Fidesz–KDNP-frakció képviselői nem jelentek meg, így az a napirend előtti felszólalások után határozatképtelenség miatt félbeszakadt.

Az ellenzék nemrég még egy közös, oltásra buzdító kampányt is elindított. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek