Több százezer forintot csalt ki hiszékeny áldozataitól a miskolci férfi

Megosztás

Természetesen az ígéretek a nyílászárók cseréire mindig csak ígéretek maradtak, tényleges munkát soha nem végzett. Végül a rendőrség lekapcsolta. Egészen olcsón megúszta.

A Miskolci Járásbíróság csalás miatt közérdekű munkát és pénzbüntetést szabott ki azzal a vádlottal szemben, aki nyílászárók cseréjének ígéretével vett fel pénzt a sértettektől, azonban a munkát nem végezte el.

A bíróság végzése szerint a nehéz anyagi helyzetbe került vádlott több sértettel is ajtók, ablakok cseréjére kötött megállapodást, mely alapján minden alkalommal előleget vett fel, azonban a munkavégzés egyetlen esetben sem állt szándékában. 2020. júniusában négy ablak cseréjét és az ablakok redőnyökkel való felszerelését vállalta Miskolcon. Megrendelőlapot állított ki, melynek aláírásakor a sértett 300 ezer forintot fizetett részére. A vádlott a megbeszélt határidőre a munkát nem végezte el, annak elmaradását különféle valótlan okokkal magyarázta, majd egy idő után a sértett telefonhívásaira sem reagált.

Később, 2020. augusztusában, ismét nyílászárók cseréjére kötött megállapodást, ez esetben 86 ezer forint foglalót, majd néhány nappal később további 45 ezer forintot vett át a sértettől. A vádlott a munkavégzés határidejét többször módosította, azonban végül semmit sem teljesített a vállalt munkából, a sértett számára elérhetetlenné vált. Októberben ajtók beépítésének ígéretével 136 ezer forint összegű foglalót vett át, azonban munkát ez esetben sem végzett, a pénzzel nem számolt el a sértett felé.

A Miskolci Járásbíróság a vádlott férfival szemben csalás miatt 220 óra közérdekű munka büntetést és 200 ezer forint összegű pénzbüntetést szabott ki, valamint kötelezte őt a sértetteknek okozott kár megtérítésére. Amennyiben a vádlott a közérdekű munkát önhibájából nem végzi el, vagy a pénzbüntetést nem fizeti meg, a büntetések, vagy azok hátralévő része szabadságvesztésre változtatható át.

A bíróság döntése jogerős. (Boon.hu)

Hozzászólások

Related posts