Záros a határidő, ismét leadhatjuk rendelésünket a miskolci gyermekétkeztetésre

Megosztás

Március 8-án bezártak a köznevelési intézmények, de hamarosan ismét jön a nyitás és már a 19-i étkezési igényt is napokkal korábban szükséges jelezni.

A Miskolci Közintézmény-működtető Központ (MKMK) azt kéri, hogy aki április 19-ére már szeretné megrendelni gyermekének a szolgáltatást, az legkésőbb április 16. (péntek) reggelig jelezze azt feléjük.

Ismert, hogy a koronavírus-járvány miatt március 8-án bezártak a köznevelési intézmények is, a kormány pedig úgy döntött, hogy központilag felfüggesztik a gyermekétkeztetést. Ebédet külön igény bejelentésére lehetett kapni az MKMK-tól. Minden megrendelt ebédet dobozolt formában szállítottak ki a kijelölt átadási pontokra.

Sőt, később a miskolci önkormányzat arról is döntött, hogy a tavaszi szünet két napjára ingyenes, meleg ebédet biztosít a hátrányos helyzetű, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára.

Aztán a városvezetés – mérlegelve, hogy a lakosság tűrőképességét és teherbírását az elhúzódó pandémia és annak gazdasági következményei igencsak próbára tették – azt a döntést is meghozta, hogy sem a nyersanyagnormát, sem a szociális és gyermekjóléti intézményi térítési díjakat nem emeli meg, ami egyben azt is jelenti, hogy a köznevelési intézmények étkeztetésért fizetendő térítési díjak mértéke sem változik.

Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy április 19-én – a középiskolai osztályok kivételével – újraindul a tantermi oktatás. A Miskolci Közintézmény-működtető Központ kedden arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az iskolai étkeztetés megrendeléséről az érintett gyermekek szüleinek kell gondoskodniuk. Kérésük: azok, akik április 19-ére már szeretnék megrendelni a szolgáltatást, legkésőbb április 16-án, reggel 8 óra 30 percig írásban jelezzék ezt az [email protected] e-mail címre. Kérik megjelölni a tanuló nevét, iskoláját és osztályát. Amennyiben nincs lehetősége e-mailt írni, akkor – szigorú óvintézkedések betartása mellett – ügyfélfogadási időben, személyesen is leadhatja igényét az MKMK ügyfélszolgálatán.

További információk a Miskolci Közintézmény-működtető Központ honlapján olvashatók. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek