A gimnáziumok felső tagozatai is nyitnak egy hét múlva

Megosztás

A hat és nyolc évfolyamos gimnáziumok 5-8. évfolyamai a tervek szerint az általános iskolásokkal együtt térnek vissza a jelenléti munkarendhez – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 24.hu megkeresésére.

Maruzsa Zoltán pénteken azt mondta, hogy a jelenléti oktatás az 1-8. évfolyamokon és az óvodákban április 19-én áll vissza. a 9-12. évfolyamokon pedig csak május 10-én. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel még arról beszélt, hogy a középiskolákat nem érdemes pár napra kinyitni – az érettségikre tekintettel –, egyszerűbb, ha ott május 10-én indítják a személyes oktatást.

A Szülői Hang nevű szervezet azt kérte a kormánytól, hogy halassza el az általános iskolák és óvodák április 19-re tervezett nyitását, mert nem kaptak megerősítést abban, hogy biztonságos lenne.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) pénteken levélben követelte Orbán Viktortól az iskolák zárva tartását. A PDSZ azt írta, hogy nincs olyan szakember, aki ne hívta volna fel a figyelmet arra, hogy az óvodák, iskolák megnyitása óriási veszélyt jelent a járvány további alakulása szempontjából.

„Most, amikor az egészségügy az összeomlás határán egyensúlyoz, nem kockáztathatjuk a óvodák és iskolák megnyitásával az egészségügy további terhelését”.

Kapcsolódó cikkek