Hrutka rögtön reagált Petry kirúgására: “Bizony szomorú, hogy bárki elveszítheti az állását a véleményéért”

Megosztás

Hrutka vállalta a kormánnyal nem azonos irányú véleményét, rögtön menesztették, majd a következő napokban el is indult ellene a lejárató kampány. Most fordítva élte át ugyanezt a kormánynak kedves álláspontot (külföldön) kinyilvánító Petry Zsolt, a Hertha azonnal kirúgta, ezt azonban “döbbenetesként” állította be a kormányközeli sportsajtó.

A Spíler TV-től nemrég elköszönő Hrutka János is elmondta véleményét Petry Zsolt kirúgásával kapcsolatban.

“A klub aláírta a Sokszínűség Chartáját, elkötelezett a tolerancia mellett, ráadásul pontosan senki sem tudhatja, hogy milyen pontok szerepelnek egy stábtag vagy a sportolók szerződésében az ilyen esetekre vonatkozóan, milyen belső protokollnak kell eleget tenniük egy-egy megkereséssel, esetleges nyilatkozattal kapcsolatosan az érintetteknek”

“Egzaktan azt sem tudhatjuk, hogy mit mondott Petry Zsolt a témát éppen egy másik ruhába öltöztetni próbáló újságírónak, hogy visszakérte-e ellenőrzésre a megjelentetni kívánt anyagot, és valóban az és úgy jelent-e meg, ahogy azt ő szerette volna. Szomorú, hogy minden és mindenki csak eszköz. A téma egy eszköz, hogy megosszuk az embereket, hogy azon keresztül szeleteljünk, bélyegezzünk, matricázzunk meg és elítéljünk ismeretlenül. A szereplők, nyilatkozók is eszközök, szócsövek, hogy oldaltól függetlenül viszontlássa tollász és szerkesztő a saját gondolatait, nézeteit, a mások által megkövetelteket. Amiben lehet, hogy ő maga sem hisz igazán, de ez a feladat. Mi lesz a szócsővel? Jön a következő! Mindezektől függetlenül a tények ismerete nélkül szomorú, hogy bárki elveszítheti az állását a véleményéért, egy adott helyzet más aspektusból való megközelítéséért. Ha egyetértünk vele, ha nem. Döbbenet! – írták sokan… öröm, hogy van helyzet, amikor ők is így gondolják.

Utolsó mondatában Hrutka minden bizonnyal a Nemzeti Sport Online-on megjelent cikkre utal, amely Döbbenet, a politikai véleménye miatt Petry Zsolttól megválik a Hertha címmel jelent meg. (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek