Annyira nincs idejük a futároknak, hogy palackba kell vizelniük

Megosztás


Az Amazon először megpróbálta letagadni, most viszont elismerte, hogy a futáraiknak sokszor tényleg nincs lehetőségük mosdóba menni.

Bocsánatot kért az Amazon vállalat Mark Pocan amerikai kongresszusi képviselőtől, amiért megpróbálták letagadni a csomagküldő szolgálatnál uralkodó mostoha munkakörülményeket – tudósít az ABC News.

Az Amazon egyik vezető tisztviselője korábban arról értekezett a Twitteren, hogy milyen progresszív munkahely az Amazon – erre válaszul a wisconsini képviselő közölte, hogy azért a 15 dolláros óradíj nem nevezhető progresszívnek, főleg, ha arra kényszerítik a dolgozókat, hogy ásványvizes palackba vizeljenek.

Az Amazon ezt az állítást kezdetben azzal próbálta bagatellizálni, hogyha ez tényleg így lenne, senki nem dolgozna náluk. Utóbb viszont elismerték, hogy a futáraik sokszor valóban nehezen tudnak időt szakítani a mosdóra, főleg vidéki útjaik során. A járványhelyzet ráadásul még jobban nehezíti a helyzetet, mivel sok nyilvános vécé bezárt az Egyesült Államokban. A palackba vizelés problémája pedig az egész csomagküldő iparágban jelen van, legalábbis az Amazon állítása szerint. 

A cég minden esetre fogadkozik, hogy keresik a megoldást a problémára, bár egyelőre maguk sem tudják, mi lesz az.

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek