Orbán azt kéri: ha valakit húsvétkor hívnak be, menjen el oltatni

Megosztás

Orbán Viktor a belügyi értekezleten Pintér Sándor belügyminiszterrel, Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnökkel, György István és Latorcai Csaba államtitkárokkal, Balogh János országos rendőrfőkapitánnyal és Jenei Zoltán országos kórház-főigazgatóval egyeztetett – mondta el Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-nek, amit a Telex idézett.

A miniszterelnök az egyeztetés után közzétett rövid FB-videójában azt mondta: bár nagyszombat van, a vírus nem pihen, ezért nekünk is védekeznünk kell. Minden beoltás életet menthet. Mint mondta, hálás a háziorvosoknak, a kórházi orvosoknak és az ápolónőknek, hogy húsvét ünnepén is vállalták a munkát.

Orbán Viktor azt kérte, aki ezekre a napokra kap behívót feltétlenül menjen el, és vegye föl az oltást. „Mi is dolgozunk, az operatív törzs is dolgozik. És a ma reggel eltervezett munka szerint a mai napon be fogunk oltani további 83 ezer embert” – mondta a miniszterelnök.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a közmédiában adott bővebb tájékoztatást a húsvét alatti oltási rendről. Elmondta, hogy három nap alatt 78 ezer pedagógust tudnak beoltani, a jövő héten pedig az óvodai nevelők, a szakképzésben dolgozók és a különböző gondozást nyújtó intézményekben nevelő pedagógusok kapnak vakcinát mintegy 100 ezres nagyságrendben.

Kapcsolódó cikkek