Növényi Norbert minden percben azt érezte, az az utolsó: “Nem játék ez a vírus, gyerekek!”

Megosztás

Újabb döbbenetes beszámoló egy, a betegség súlyos tünetein áteső hírességtől.

Minden percben úgy éreztem, hogy ez az utolsó. Ez nem vicc. Mindenki nagyon vigyázzon magára! Nem játék ez a vírus, gyerekek – mondta Növényi Norbert a TV2 reggeli műsorában. Az olimpiai bajnok a hónap elején kapta el a koronavírust, és minden pillanatban úgy érezte, hogy az életéért küzd.

A birkózó elmondta, az egész betegség edzés közben kezdődött, amikor legyengült. A párja hozott neki gyorstesztet, ami pozitív lett, estére pedig belázasodott. Nyolc napon keresztül 39, 40 fokos láza volt, aztán hirtelen megváltozott: akkor rájött egy köhögési roham, ami miatt alig kapott levegőt.

Elképesztő mennyiségű váladék jött az orromból, a tüdőmből. És minden köhögésnél úgy éreztem, hogy szétrobban a fejem, a tüdőm meg a hasam egyszerre

– mondta az egykori sportoló, aki meg van győződve arról, hogy ha bármilyen egyéb betegséggel is küzdött volna, biztosan nem éli túl a fertőzést. 

Növényi Norbert párja is elkapta a koronavírust, de neki enyhébb tünetei voltak. Elment az ízlelése, a szaglása, fájtak az izmai, száraz köhögése volt, de nem volt lázas – idézte fel a birkózó.

Teljesen a tudatomnál voltam. Pont ez volt a szörnyű, mert tudtam, hogy bármikor történhet olyan dolog a családom szeme láttára, amit nem nagyon szerettem volna

– emlékezett vissza a sportoló, aki elmondása szerint már jól van, de fizikailag még nem nyerte vissza régi önmagát. (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek