MTA: az 5G nem veszélyes a lakosságra

Megosztás

A Magyar Tudományos Akadémia egy állásfoglalást tett közzé az ötödik generációs (5G) telekommunikációs rendszerek egészségügyi befolyásáról – írja a JövőTV.

Az MTA egy 5G-vel foglalkozó ad hoc munkabizottságot hozott létre, ez az MTA 5G munkabizottság. A két oldalas közleményükből kiderült, hogy

A jelenlegi modellezések, illetve mérések alapján az 5G technológia alkalmazásával a lakosság napi átlagos személyi rf expozíciója várhatóan nem fog növekedni.

Ennek oka, hogy a nagyobb átviteli sebességnek köszönhetően jelentősen csökken az adatátvitelhez szükséges idő, ami csökkenti a felhasználók elektromágneses hullámoknak való kitettségét. Ergó gyorsabb átviteli sebesség = kevesebb elektromágneses hullám. 


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) évtizedek óta folyó tudományos kutatások és megfigyelések alapján kialakított álláspontja szerint az elektromágneses tér a nemzetközi testületek által megállapított határértékek alatt nem hordoz számottevő egészségügyi kockázatokat. 


Ennek ellenére a WHO folyamatosan monitorozza az elektromágneses terek egészségügyi és környezet-egészségügyi hatásait, amire egy külön projektet is elindított WHO EMF Project címmel.

Az MTA külön kitért a médiában megjelenő 5G-vel kapcsolatos álhírekkel kapcsolatban is. Példának hozták fel, hogy a koronavírus és az 5G összefüggésében a WHO és az EU is kénytelen volt tisztázó információt közzétenni a honlapjain, hogy megakadályozza a téves információk terjedését.

Hozzászólások

Related posts