Velünk a Város: Biztosított a kulturális intézmények zavartalan működése

Megosztás

Miskolc város költségvetése közel 10 milliárd forintot veszít el idén a koronavírus okozta bevételkiesések és a kormány büntetőintézkedései miatt, a világjárvány 6,2 milliárd, a kormány 3,6 milliárd forintot vesz el 2020-2021-ben a miskolciaktól – írták a Velünk a Város frakciószövetség közleményében.

Kiemelték, hogy az erről szóló adatokat, illetve az előző városvezetés által hagyott milliárdos adósságteherről szóló tényeket (amelyek a város idei költségvetésére is negatívan hatnak) az önkormányzat „Számadó” című kiadványában transzparens módon hozzáférhetővé tette a miskolciak számára.

A közlemény szerint az önkormányzat saját eszközeivel enyhíti a rendkívüli forráshiányt, mindenekelőtt elsőként a saját működésén spórolt meg 1,2 milliárd forintot.

Az önhibáján kívül keletkező rekordméretű hiány okozta nehézségek a város működésének valamennyi területét érintik. A takarékos gazdálkodásban arányosan osztoznak a különböző szektorok, így a város kulturális intézményei, köztük a nemzetközi hírű Miskolci Szimfonikus Zenekar is.

A városvezetés a Velünk a Város frakcióval együtt változatlanul kiemelt figyelmet fordít Miskolc kulturális értékeinek védelmére, támogatására. Ennek megfelelően a világjárvány miatti gazdasági visszaesés és a kormány által előidőzett forráselvonások ellenére is biztosítja a zenekar és más kulturális intézmények zavartalan működésének feltételeit.

– zárták a közleményük.

Kapcsolódó cikkek