Magyar napelemes tetőcserepet fognak gyártani

Megosztás

A Terrán cégcsoport nettó árbevétele megduplázódott az 5 évvel ezelőttihez viszonyítva, és 9 százalékos növekedést mutatott 2019-hez képest, ezzel meghaladta a 18 milliárd forintot. Ebből közel 11 milliárd forint realizálódott hazánkban -írja a HVG.

„Mi a Terránnál, várakozással tekintünk a következő időszak elé. Örömmel mondhatom, hogy jelenleg mindhárom hazai és két külföldi üzemünk teljes kapacitással működik, megfelelő raktárkészlettel rendelkezünk, így nincsenek fennakadások piacaink, vásárlóink kiszolgálásában”

– mondja Gódi Attila, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.


Ahogy a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre inkább állandó téma az emberek életében, úgy igyekszik a Terrán is lépést tartani, és irányt mutatni saját szektorán belül.

„Napelemes tetőcserepünk megállíthatatlan. Bevezetése óta több mint száz otthon és középület energiaellátását biztosítja Generon rendszer összesen több mint 34 ezer beépített modullal. Elérkeztünk arra a pontra, hogy a Generon gyártásához külön egységet építünk, az alkalmazott technológia és gyártósor pedig olyannyira egyedülálló lesz, hogy máshol nem találkozhatunk vele a világon. A Pécsen épülő gyárban alkalmazni kívánt technológia speciálisan a mi igényeinknek megfelelően került megtervezésre és kerül hamarosan megépítésre. Az épület 2021 év elején elkészült, a technológia telepítése folyamatban van, így a tervek szerint májusban elindul a próbagyártás”

– mondja Jankó Árpád, a Terrán Generon divízió vezetője.

Kapcsolódó cikkek