Jön a tavaszi jó idő, érkeznek Borsodba a motorosok is, nagyon figyeljünk a közlekedésre

Megosztás

A rendőrség figyelmeztet, hogy amint kirajzanak a motorosok, hirtelen megugrik a balesetek száma is.

Ahogy a hóvirágok az erdőben, úgy jelennek meg tavaszon a motorosok is az utakon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti balesetek megelőzése érdekében felhívja a figyelmet a fokozott óvatosságra, az egymás iránt érzett felelősséggel való közlekedésre.

A hőmérséklet emelkedése egyenes arányban áll a motorosok számával az utakon. A közlekedés biztonsága érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság motoros járőrei tavasztól újra ellenőrzik a forgalmat megyénk útjain, hogy mindenki hazaérjen.

Vezetéstechnikai szempontból sem szabad megfeledkezni arról, hogy tavasszal, több hónapos kihagyás állhat a motorosok mögött. Fontos tehát a megfelelő körültekintés – az autósoknak is – hiszen a balesetek elkerülése érdekében fontos, hogy a járművet az aktuális látási- és útviszonyoknak megfelelően, a helyes sebesség megválasztása mellett vezessük.

Varró József r. főtörzszászlós rendőrmotoros tanácsai motorosoknak:

  • fontos a kifogástalan műszaki állapotú, és biztonságtechnikailag is megfelelő motorok használata,
  • a bukósisak és egyéb védőfelszerelések viselése, amelyek nagymértékben csökkentik a sérülések kockázatát,
  • ne megszokásból, rutinból vezessünk, fokozott figyelemmel menjünk bele az előzésbe, kanyarodásba,
  • az út-, terep-, és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel történő közlekedés is nagyon fontos!
  • +1 intelem: nemcsak az aktuális út-, látási, és időjárási viszonyokhoz kell megfelelően alkalmazkodni, hanem az éppen érvényben lévő egészségügyi szabályokhoz is.

A témával kapcsolatban szíves figyelmükbe ajánljuk az Országos Balesetmegelőzési Bizottság honlapján elérhető részletes tájékoztatót.

…hogy mindenki hazaérjen! (Police.hu)

Kapcsolódó cikkek