A sportra közel ötször annyi plusz pénzt csoportosított át a járvány során a kormány, mint az egészségügyre

Megosztás

Vegyük tudomásul, hogy van egy fontossági sorrend Orbán Viktorék számára. De még az egyház is két és félszer annyi plusz juttatásban részesült, mint az egészségügy. A járványidőszak során, az utóbbi egy évben. Repkednek a százmilliárdok, de vajon hova?

Irtózatos mértékű plusztámogatást juttatott a sport területére a koronavírus-járvány alatt a kormány – a 2020. március 20. és 2021. március 19. közötti időszakban

  • sportra 288,6 milliárd,
  • az egyházaknak 153,6 milliárd,
  • az egészségügynek ehhez képest 60,7 milliárd forint átcsoportosított támogatás jutott,

derül ki az Mfor.hu összesítéséből. A lap megjegyzi, hogy a számláló még „csak” 140 milliárd forintnál állt tavaly november végén, ám az év végi pénzosztásnál kifejezetten kegyesen bántak a sport területével, így négy hónap alatt több mint a duplájára nőtt az összeg. A közel 290 milliárd forint nagy részét, 151,1 milliárd forintot létesítményfejlesztésre adtak.

A támogatások jelentős többségét az eredetileg a járvány negatív gazdasági hatásainak mérséklésére létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból, a rendkívüli kormányzati tartalékból, valamint a Központi Maradványelszámolási Alapból csoportosították át. (Telex.hu)

Related posts