Szijjártóval reklámozzák az oroszok a vakcinájukat

Megosztás

Nemrég Szijjártó Pétert is beoltották koronavírus ellen, és mivel Szputnyik V-t akart, ő lett az első nyugati tisztségviselő, akit az orosz vakcinával oltottak be. Ebben meglátta a lehetőséget az orosz külügyi tárca, amely a Twitter-oldalán repítette világgá a magyar politikus beoltásának a hírét – számolt be róla az Index.

Ezután jelentkezett egy cikkel a Kreml-közeli Russia Today honlapja is, amely emlékeztet, hogy az európai országok közül elsőként Magyarországon engedélyezték a Szputnyik V használatát.

Ezzel egyidejűleg Szijjártó azt is közölte, hogy vasárnap este 250 ezer adag Szputnyik-vakcina érkezik Magyarországra. A külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán közzétett videójában elmondta: vasárnap újra útnak indult a magyar teherszállító gép, amely várhatóan este érkezik vissza Moszkvából 250 ezer adag Szputnyik-oltóanyaggal. A Nemzeti Népegészségügyi Központ dönt a szállításukról az oltópontokra, és egy nagy lépést lehet tenni a 2,5 milliós beoltottság irányába – mondta.

A miniszter hozzátette, a magyar szállítógép a hazatérése után jövő héten újra szolgálatban lesz, ekkor 180 ezer adag oltóanyagot hoz Moszkvából, majd egy újabb 250 ezres szállítmánya is lesz. Így a következő kevesebb mint két hétben összesen 680 ezer adag orosz oltóanyag érkezik Magyarországra – ismertette Szijjártó Péter.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek