Nyolc év börtönt is kaphat Gáspár Zsolti gyújtogatás miatt

Megosztás

Néhány napja Gáspár Zsolt szürreális akcióba kezdett, amikor lángra lobbantott egy nádast, ami a testvére, Gáspár Győző háza mellett húzódik. A lángok a szélirány hatására centikre megközelítették Győzikéék házát, a falakat meg is pörkölték, a tűzoltók gyors kiérkezésének köszönhető csak, hogy nem lett nagyobb baj az esetből.

Az ikergyerekeim nagyon köhögnek a nádtól, és felénk fújja a szél. Tisztasági gyújtást csináltam

– nyilatkozta a Borsnak Zsolti.

Szerinte Győzikéék – akik élő videóban tudósítottak a hárométeresnél is nagyobb lángokról – csak hakniznak ezzel a történettel.

Ez biztonságos volt, nem gyújtom magamra a lakást. (…) beának semmi baja nem lett, csak körbehaknizik most mindent. (…) bolhából csináltak elefántot. (…) nem vagyok én bűnöző, hogy szólnom kellene mindenkinek. A saját tulajdonunk az a nádas

– közölte a lappal.

Igen, én vagyok újságpapírral a kezemben a kamerán, miért tagadnám le?

– ismerte el tettét Zsolti.

Anyagi kár és személyi sérülés szerencsére nem történt, de ezzel még koránt sincs vége a történetnek. ugyanis Zsolti tette túlmutat egy rossz viccen, vagy családi vitán.

A gyújtogatás komoly bűncselekmény, ami börtönbüntetést vonhat maga után.

A Bors megkeresésére Dr. Gerencsér András ügyvéd szerint

Nem teheti meg senki, hogy felgyújt egy nádast és rábízza a természetre, hogy merre mennek a lángok, ez nagyon veszélyes. Egyébként a saját nádasomat és erdőmet sem gyújthatom fel, a tulajdonjog nem terjed ki arra, hogy közveszélyt okozzak. Gáspár zsolt tette bűncselekmény, ami 2-8 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható.

A Bors információi szerint a tűzoltók kivonulási díját is Gáspár Zsoltinak kell majd kifizetnie, ami szintén nem egy olcsó mulatság.

Kapcsolódó cikkek