Párbajban akarták rendezni nézeteltéréseiket Kazincbarcikán

Megosztás

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlottak előre megbeszélték, hogy egy közöttük régebb óta fennálló konfliktust verekedéssel fognak rendezni.

A küzdelem időpontját 2020. december 13-án 15 órára tűzték ki, helyszíneként pedig egy mindkettőjük számára semleges területet, egy sajószentpéteri élelmiszer áruház mögötti útszakaszt választottak.

A megbeszélt időpontban a vádlottak egyike meg is jelent a helyszínen, azonban mivel az ellenfelét nem találta ott, rövid várakozást követően hazaindult a városban lévő lakására. Alighogy hazaért, megjelent nála a másik vádlott, akivel

a lakás előtt az utcán, rövid szóváltást követően dulakodni kezdtek és többször kölcsönösen megütötték egymást. Ennek során, az immár “hazai pályán” küzdő vádlott egy erős ökölcsapástól a földre került, mire haragosa a mellkasára ült és így ütlegelte tovább.

A verekedésnek végül egy közelben tartózkodó bátor nő közbelépése vetett véget, aki szétválasztotta a vádlottakat. A cselekmény következtében az egyik férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban társával szemben könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt nem terjesztett elő.

A vádlottaknál kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást állapítottak meg, ami alkalmas volt arra, hogy az arra járókban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, pénzbüntetés  kiszabására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak.

Kapcsolódó cikkek