Elképesztő, 8 milliárd forintnyi (!) kártérítést kap a rendőri intézkedés közben meghalt fekete férfi, George Floyd családja

Megosztás

A híressé vált videó indította el azt a lavinát, ami a mai napig is csak gördül és gördül tovább a világban. A kártérítés mértéke precedens értékű lehet, 27 millió dollár, kimondani is sok.

27 millió dolláros, azaz több mint 8 milliárd forintos kártérítésben állapodott meg George Floyd családja Minneapolis városával.

George Floyd tavaly májusban halt meg rendőri intézkedés közben, mikor egy Derek Chauvin nevű rendőr addig térdelt a férfi nyakán, amíg meg nem fulladt.

Az életéért könyörgő Floydról készült videó kikerült az internetre, halála a feketék elleni rendőri erőszak tragikus iskolapéldája lett, és hatalmas tüntetéssorozatot indított el.

Minneapolis városi tanácsa ellenszavazat nélkül döntött úgy, hogy 27 millió dolláros kártérítésben részesítsék a családot. Ez a legnagyobb összeg, amiben valaha ilyen ügyben, még tárgyalás előtt megegyeztek.

“Ez azt az üzenetet küldi mindenkinek, hogy a fekete életek igenis számítanak és a feketék elleni rendőri erőszaknak véget kell vetni”

nyilatkozta a család ügyvédje, Ben Crump.

Derek Chauvin tárgyalása március 29-én kezdődik, jelenleg az esküdtszék tagjainak kiválasztása zajlik.

(444.hu)

Kapcsolódó cikkek