Boltroham 2.0 – Megint megindult a WC-papír és más termékek felvásárlása

Megosztás

Szerencsére, azért nem annyira pánikszerűen, mint egy évvel ezelőtt.

50-100 százalékkal több WC-papírt, zsebkendőt és papírtörlőt adnak el a hipermarketekben most, mint mielőtt a kormány járványügyi szigorítást jelentett be.

Jelentősen megugrott a higiéniai papírtermékek iránti kereslet, a hipermarketekben 50-100 százalékkal több wc-papírt, papírzsebkendőt, háztartási papírtörlőt vásároltak, amióta a kormány járványügyi korlátozásokat jelentett be a múlt héten közölte a Vajda-Papír Kft. az MTI-vel. Hétfő óta több boltnak zárva kell tartania, de az élelmiszerüzletek, ahol lehet wc-papírt is venni, ugyanúgy nyitva tarthatnak, mint eddig.

A kisebb üzlethálózatokban a növekedés nagyjából 15 százalékos – mondta Vajda Attila, a társaság ügyvezető igazgatója. Hozzátette: teljes létszámmal dolgoznak, a gyártás folyamatos a dunaföldvári, székesfehérvári és a budapesti gyáregységben is, éjjel-nappal a hét minden napján.

A termékek ára várhatóan nőni fog, egyes termékeknél már márciusban is 5-10 százalékos áremelkedés tapasztalható, ezt az alapanyagok drágulásával indokolta. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek