Negatív csúcs közelében a napi elhunytak száma, felfutóban a járvány – Borsodban is nő a fertőzöttek száma

Megosztás

Sajnos az adatok egyelőre semmi jóval nem kecsegtetnek, közel 180 a kedden koronavírusban elhunytak száma, a pozitív tesztek aránya majdnem 20%-os.

Egy nap alatt 179 koronavírusos beteg halt meg Magyarországon az operatív törzs szerdai jelentése szerint. A december 5-i csúcson 193 volt az áldozatok száma. (444.hu)

5653 új fertőzöttet azonosítottak, ami megfelel az elmúlt hét napi átlagának. A piros vonalon látszik, hogy a fertőzési görbe szinte elérte a második hullám csúcsát. A tesztek 19 százaléka, vagyis közel minden ötödik teszt pozitív. Tovább emelkedett a kórházban ápolt fertőzöttek száma is: 8348. 

Közülük 844-en vannak lélegeztetőgépen, ez 11-gyel magasabb az előző napi adatnál. A növekedés meredeksége valamelyest csökkent az eddigiekhez képest, de sajnos könnyen lehet, hogy ez egyszerűen a magas halálozással függ össze.

Továbbra is Somogy, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében van a legtöbb regisztrált fertőzött lakosságarányosan, az elmúlt két hetet nézve. Borsodban jelenleg 625 a regisztrált Covid-fertőzöttek száma, az emelkedés pedig 22%, ami országos átlagban a második legalacsonyabb.

Kapcsolódó cikkek