Káosz a szervezésben, végül le kellett fújni a hétvégi tömeges oltást

Megosztás

Mi is megírtuk, hogy többen is arról számoltak be, hogy a lakóhelyüktől akár 160 km-re lévő oltási pontra rendelték volna a hétvégi tömeges oltás keretében az SMS-ben tájékoztatott regisztrált embereket. Orbán Viktor már a reggeli rádióinterjújában utalt rá, hogy vannak technikai gondok a szervezéssel. A káosz azonban még csak ekkor indult, ugyanis előbb leírták a kormányzati koronavírus tájékoztató oldalon, hogy technikai hiba miatt a hétvégi tömeges oltási akció elmarad, majd egy percen belül egyszerűen kitörölték a cikkből az információt – számolt be róla az Index.

“Az erre a hétvégére meghirdetett tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad. Az a több mint 70 ezer 60 év alatti krónikus beteg, akit csütörtökön sms-ben hívtak oltásra, más időpontban lesz beoltva. A hiba javítása zajlik, minden érintettől elnézést kérünk” – ez a szöveg volt olvasható reggel a koronavirus.gov.hu honlapon, de gyorsan törölték a bekezdést. Így órákig rejtély övezte, hogy mi is lesz a sorsa a hétvégi AstraZeneca-oltásokkal, de végül az operatív törzs tájékoztatóján hivatalosan is bejelentették, hogy lefújták azt:

Elmarad a hétvégi oltási program – jelentette be György István miniszterelnökségi államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján. Ez 74 ezer krónikus beteget érint, akiket sms-ben már értesítettek a vakcinálásról. Az időpontot pótolni fogják.

Közlése szerint az AstraZeneca oltóanyagát csak később kezdik beadni, mivel az sms-ek kézbesítési technikájával szinkronizációs probléma adódott, ezért a szakember elnézést kért mindazoktól, akik ilyen módon téves riasztást kaptak. Ettől függetlenül György István dezinformációnak nevezte azt a hírt, amely szerint probléma áll fenn az oltási programban.

További részletek az Index cikkében.

Kapcsolódó cikkek