Romlanak az adatok: Ismét közelítjük a napi ötezer új fertőzöttet és 120 feletti a halálozás, Borsodban is rossz a helyzet

Megosztás

Kicsit sem biztató, hogy közel minden ötödik teszt hoz pozitív eredményt, másfél hónapja nem voltunk ilyen magasan a napi fertőzöttek számában.

Január eleje óta nem végeztek ennyi koronavírus-tesztet egy nap alatt (27128), de a pozitív minták aránya így is 17 százalék: 4668 új fertőzöttet azonosítottak. Ehhez hasonló adat december közepe óta nem fordult elő. 

123-mal nőtt a halottak száma, ez a legmagasabb szám január 12-e óta. A kórházban ápolt fertőzöttek száma átlépte az ötezret, ez szintén január 12-én volt így utoljára. 451-en vannak lélegeztetőgépen, ami a december végi állapotnak felel meg.

Fejér és Pest megyében terjed legnagyobb ütemben a fertőzés: 100 százaléknál nagyobb mértékben nőtt a regisztrált fertőzöttek száma az elmúlt héten a megelőző hét naphoz képest. Pest megye nem tartalmazza Budapestet, ahol 76 százalék a növekedési faktor. Borsodban 49% a növekedési faktor, ami nem jó, de a megyék többségéhez képest kissé kedvezőbb.

Csütörtökhöz képest most kisebb mértékben, 13 ezerrel nőtt az oltottak száma, viszont rekord mértékben, 29 ezerrel ugrott azok száma, akik két dózist kaptak már. Összesen 521 ezer embert oltottak be eddig.

Hozzászólások

Related posts