Orbán senkit nem engedne Afrikába, miközben oda küldték edzőtáborozni a magyar válogatott úszókat

Megosztás

Aligha találhattak volna jelenleg kockázatosabb és veszélyesebb helyet, mint Dél-Afrika, nem tudni, kinek volt az ötlete, hogy rábólintott erre az edzőtáborra. Ráadásul az információk tanúsága szerint valakik ki is járnak a zárt területről.

“Ha kiengedjük az embereket Afrikába, és hazahozzák az új mutánsokat, akkor kész vagyunk.”
Ezt Orbán Viktor mondta pénteki rádióinterjújában, amikor arról beszélt, hogy a mutálódott koronavírus-variációk fenyegetése miatt korlátozni szeretné az üzleti célúnak mondott és más indokokkal megszervezett külföldi utazásokat.

Mindeközben a magyar úszóválogatott egy része a 444 tudomása szerint pár napja Dél-Afrikában edzőtáborozik. Bár erről sem az úszószövetség weboldalán, sem annak Facebook-oldalán nem közöltek hírt, egyes versenyzők Instagramja elárulja, hogy a Fokváros melletti Stellenboschban tartózkodnak.

Késely Ajna egy hete még a dubaji Burzs Kalifa szuperfelhőkarcolóból posztolt fotót. Ekkor azt írta, hogy másnap hazajönnek, 5 napot itthon töltenek majd újra nekivágnak a világnak. Késely 5 nappal ezelőtt már a dél-afrikai, stellenboschi Protea Hotelből posztolt képet. Egy két nappal ezelőtt kitett fotóján szintén a hotel területén járkál.

Bár az úszóválogatott hotelje elvileg hermetikusan el van zárva a külvilágtól és a versenyzők látogatót sem fogadhatnak, egyes versenyzők a 444 forrása szerint kijárnak szórakozni az onnan mintegy 40-50 kilométerre eső Fokvárosba. Ezt az állítást erősíti, hogy Kenderesi Tamás négy nappal ezelőtt például egy olyan fotót tett ki, amin Fokváros óceánparti belvárosában, a Waterfron nevű részen látható, a The Cape Wheel nevű óriáskerék előtt, az orrát sem fedő maszkban.

A versenyzők hotelje innen közúton több mint 50 kilométerre található.

Emlékezetes, hogy miután 2020 tavaszán az úszóválogatott hazaért a zárt területen tartott, fegyveresekkel őrzött thaiföldi edzőtáborból, Kapás Boglárka pozitívnak bizonyult.

Egyébként jelenleg szintén Dél-Afrikában edzőtáborozik a kajak-kenu válogatott egy része is. Amikor február elején elindultak a négyhetes táborba, kiderült, hogy a szövetség úgy indította útnak őket, hogy a hatásos kettő helyet csak az első oltást kapták meg a Moderna vakcinájából.

Mint Balogh Péter Dávidtól, a szövetség sajtófőnökétől megtudtuk, a kajak-kanusok kisebb csoportokban, lépcsőzetesen mentek ki és így is érkeznek vissza, így akadnak, akik már napokkal ezelőtt hazaértek, míg mások még kint tartózkodnak. A versenyzőket a reptéren tesztelik először PCR-teszttel, eddig mindannyian negatívnak bizonyultak.

Kapcsolódó cikkek