Megugrott a fertőzöttek száma, a fideszes polgármester kéri, hogy aki megteheti, ne vigye óvodába-iskolába gyermekét

Megosztás

Egyre inkább növekszik a koronavírus-fertőzöttek száma a harmadik hullám derekán. Ismét gondban lehet az általános iskolai és óvodai oktatás-nevelés.

„Az elmúlt 3 napban 47 fertőzöttet azonosítottak és 168 kontakt személyt helyeztek karantén alá Balassagyarmaton, kórházban már 68 beteg fekszik a covid-osztályokon, közülük 10-en voltak lélegeztető készüléken, és továbbra is sokan vannak súlyos állapotban” – írta a Facebookon Csach Gábor, Balassagyarmat fideszes polgármestere.

Csach szerint egyre többször jelentkeznek tünetekkel a 14 év alattiak is, ami tovább súlyosbítja a helyzetet. Több óvodai csoport és iskolai osztály is karanténba került. A helyi zeneiskolában is tudnak már fertőzött tanárról, a földhivatalt pedig be kellett zárni, olyan sokan kapták el a vírust.

„Az a szülő, aki meg tudja oldani gyermeke felügyeletét, most jó lenne, ha 1-2 hétig nem vinné gyermekét se bölcsibe, se óvodába, se iskolába. Iskolában igazolásként elfogadják a »szülői féltés« okot!” – tanácsolta a polgármester, aki a helyi kormányzati szervekkel is kapcsolatba lépett, javasolta a 7. és 8. osztályok bezárását a legfertőzöttebb iskolákban, valamint a pedagógusok és óvodai alkalmazottak soron kívüli tesztelését is.

444.hu

Hozzászólások

Related posts