Micsoda különbség egyház és egyház között – 246 millióra büntette a NAV Iványiékat

Megosztás

Ezzel egy időben Orbán Viktor egy hotelt és kétmilliárdot vágott hozzá a neki kedves egyháznak. Nagyon nem mindegy, kik álltak be a sorba a miniszterelnököt és a NER-t imádók közé és kik nem.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyes intézményeire összesen 246 131 000 forint (ebből 90 000 000 forint késedelmi díj) büntetést szabott ki a NAV, ami az egyes intézményeik bérkifizetésével kapcsolatos járulékterhet jelenti, derül ki az Oltalom Karitatív Egyesület Facebook-bejegyzéséből.

„Azt az összeget, ami jogosan járna, és évek óta mégsem kapjuk meg, mi sem tudjuk visszafizetni járulék vagy más tartozás formájában”

– áll a bejegyzésben.

Azt írják, a tőlük elvett pénzből nem az egyház hitéleti tevékenységét finanszírozzák, hanem a legszegényebbeket segítik belőle.

„Amennyiben a NAV nem látja be úgy, mint a Nemzeti Közművek az ősz folyamán, hogy a gázelzárással várnia kell, és szükséges a tárgyalás útjára lépnünk, és nem ad haladékot, akkor márciusban nem tudunk bért fizetni.”

Kiderül az is, hogy ezután a lépés után körülbelül ezer munkavállaló és család veszítené el a munkalehetőségét, ezen kívül hátrányt szenvednének az egyház által ellátottak és az intézmények is.

Iványi Gábor egyházának hosszú idő után újra lehet utalni a személyi jövedelemadó 1%-át. (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek