Afrikában bujkálhat a milliárdos csalásokért körözött Balogh Sándor

Megosztás

Afrikában látták tavaly Balogh Sándort, aki 2019 végén Dubajba menekült az igazságszolgáltatás elől, mielőtt a nyomozók őrizetbe vehették volna – írja a Blikk.

Balogh fülest kapott a készülő intézkedésről, ezért – a telefonját hátrahagyva – elhagyta az országot. Volt feleségének, Mager Andreának, a nemzeti vagyonért felelős miniszternek a rózsadombi lakásába mintegy 60, Balogh Sándorhoz köthető cég volt bejegyezve a 2010-es években, amelyek több százmillió forinttal károsították meg az államot. 

A nemzeti vagyonért felelős miniszter volt férje, a 2017-es vizes vb gazdasági igazgatója, akit a NAV 587 milliós adócsalással gyanúsít, furcsa módon nem szerepel az Interpol és az Europol körözési listáin.

Az egykor befolyásos szélhámosnak nemcsak az itthoni ügyei miatt lehetett forró a talaj a lába alatt, hanem azért is, mert érintettje volt egy németországi piramisjátéknak, amely több ezer embernek összesen 90 millió euró, vagyis közel 33 milliárd forint kárt okozott. Az ügyben két embert több év szabadságvesztésre ítéltek. Balogh Sándor 2019-es szökése után Dubajig tudták a nyomát követni.

– írja a lap.

Hogy az üzletember innen esetleg tovább utazott és Afrikában bukkant fel 2020 elején, az azért érdekes, mert abban az időben tűntek el a vállalkozóval szemben kiadott körözések, köztük a költségvetési csalás és befolyás vásárlása miatt elrendelt nemzetközi elfogatóparancsok is a rendőrség honlapjáról, a police.hu-ról. Ez – a testület magyarázata szerint – egy adminisztratív hiba miatt történt.

A rendőrség részéről hangsúlyozták, hogy az elfogatóparancsok a hiba idején is érvényesek voltak, de Balogh sem akkor nem szerepelt az Interpol körözési listáján, sem most nem található rajta.

Kapcsolódó cikkek