Gyújtogatott, lopott és rongált a borsodi férfi – mindezt idegességgel indokolta

Megosztás

A Mezőkövesdi Járásbíróság 2021. február 16-án elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akivel szemben rongálás, lopás és garázdaság miatt indult büntetőeljárás – olvasható a Miskolci Törvényszék honlapján.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított tavaly decemberben bement egy lakatlan ingatlan területére Sályon, majd a ház egyik helyiségében az ott lévő bútorokat egymásra pakolta és a nála lévő öngyújtóval meggyújtotta. A közelből nézte végig ahogyan az épület teljesen leég. Tettét idegességével indokolta. Az épület felgyújtásával a gyanúsított 2.500.000 forint kárt okozott.

A gyanúsított 2021. január 9-én ismét egy lakatlan ingatlan udvarára ment be, ahol elkezdte kiszerelni az épület nyílászáróit, majd egy későbbi időpontban magával vitte azokat.

Január 31-én délután a gyanúsított kővel dobálta meg egy sályi fodrászüzlet ablakait, minek következtében a kirakat üvegei betörtek. A gyanúsított ismét idegeségére hivatkozott.

A gyanúsítottal szemben rongálás, lopás és garázdaság miatt indult eljárás. A cselekmény akár 4 és fél évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ezért tartani kell attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a büntetéstől való félelmében a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Életvitelére tekintettel az is feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el. A fenti indokok miatt a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság döntését a gyanúsított tudomásul vette.

Kapcsolódó cikkek