Újabb elszórt százmilliók közpénzből – a magyar kormány támogatta a romániai műjégpálya megépítését

Megosztás

És ez már nem az első és nem is a második eset, hogy a magyar adófizetők pénze külföldi célokra folyik ki. Az utóbbi öt évben ez már legalább a negyedik. Ugye mi is úgy gondoljuk, nincs jobb helye jelenleg a magyar adófizetők pénzének?

A mostani építkezést több, mint negyedmilliárdos összeggel dobták meg Orbánék. 2016 óta többek között Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Gyergyószentmiklóson épült új pálya magyar támogatással.

A Marosvásárhely szomszédságában fekvő Marosszentgyörgyön átadták a magyar állam támogatásával felépített sátortetős műjégpályát.

Tánczos Barna romániai környezetvédelmi vízügyi és erdészeti miniszter az átadón kijelentette, hogy ezzel befejeződött az alapítvány által eltervezett infrastruktúrafejlesztések szakasza. Ma nyolc központban dolgoznak a jégkorongozó gyermekekkel, és ezek a központok az egész Székelyföldet átfogják. Tánczos Barna elmondta, hogy a székelyföldi központokban több mint ezer gyermekkel foglalkoznak, és a koronavírus-járvány előtt több mint hétezren jártak heti rendszerességgel korcsolyaoktatási programra.

Novák Eduárd romániai ifjúsági és sportminiszter elmondása szerint az új fedett jégpályán román, magyar, roma és szász gyermekek sportolhatnak együtt és tanulhatnak egymástól. A miniszter a rendezvény előtt az MTI kérdésére reagált azokra a román sajtóban megjelent állításokra, amelyek szerint a Székelyföldi Jégkorong Akadémia tulajdonképpen nem Románia, hanem Magyarország számára neveli az utánpótlást. Kijelentette: a felépített létesítmények a magyar kormánynak köszönhetők, de a román, és a magyar sport fejlődéséhez is hozzájárulnak.

Több felszólaló is megemlítette, hogy a jégpályát azért kellett a Marosvásárhellyel gyakorlatilag összeépült Marosszentgyörgyön felépíteni, mert a megyeszékhely korábbi vezetése nem támogatta a tervet.

A marosszentgyörgyi sátortetős fedett jégpályát a Mens Sana Alapítvány építette a magyar kormány 264 millió forintos támogatásával. A jégpálya működtetésében a Maros megyei önkormányzat is részt vállal.

Hvg.hu

Kapcsolódó cikkek