Orbán szerint már a jövő héten is érkezhetnek a kínai vakcinákból hazánkba

Megosztás


Online videokonferencia keretében tartották meg a kilencedik Kína–Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozót, amelyet Hszi Csin-ping kínai elnök hívott össze. Az értekezleten Orbán Viktor is felszólalt.

A magyar kormányfő arról beszélt, hogy szerinte a koronavírus-járvány elindította a világgazdaság és a globális politika egy teljesen új időszakát, és kettős kihívás elé állította az államokat.

Az egész világ olyan terméket szeretne vásárolni, amelynek kínálata messze elmarad a keresletétől. Ami egy évvel ezelőtt maszk és lélegeztetőgép volt, az most az oltás”

– fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán Viktor emlékeztetett, hogy tavaly sikerült létrehozni egy légihidat, amelyen keresztül több tízmillió orvostechnikai eszközt szállítottak Magyarországra Kínából, a kínai vállalatok pedig jelentős projekteket hoztak Magyarországra, amelyek Kínát az első számú befektetővé tették 2020-ban.

“Nagyon megnyugtató jelentéseket kaptam küldöttségünktől, amelyek tapasztalatai alapján nemzeti szabályozó hatóságunk kiadta a sürgősségi felhasználásra vonatkozó engedélyt. Nagyra értékeljük a kínai hatóságok konstruktív hozzáállását, amelynek köszönhetően aláírhattuk az oltóanyag megvásárlására vonatkozó szerződést”

– közölte a kormányfő, aki arra számít, hogy az első szállítmány már a jövő héten megérkezik.

Kapcsolódó cikkek