Müller Cecília tovább tudja tetézni, az általa ismertetett módszerrel pattintotta le az adatigénylő Szél Bernadettet

Megosztás

Ne feledjük, hogy nekünk, azaz a lakosságnak nincs jogunk tudni a valós adatokat. Azt nyugodtan magukban tarthatják a kormányzati fontos emberek. Lassan egy éve teljes ködösítés zajlik, nagyrészt szándékosan, ahogy azt a Hadházynak véletlenül elküldött levélből megtudhattuk.

Szél Bernadett független parlamenti képviselő a Facebookon arról írt, november óta igyekszik megtudni az alábbi adatokat:

  1. Pontosan hány bentlakásos szociális és gyermekvédelmi intézményben van jelen a koronavírus Magyarországon, szám szerint és az összes intézmény arányában?
  2. Pontosan melyek ezek az intézmények?
  3. Hány gondozott és hány gondozó érintett jelenleg a fertőzéssel az egyes intézményekben, illetve összességében, továbbá hány százalékát jelenti ez a gondozottaknak és a gondozóknak intézményi szinten, illetve összességében?
  4. Közülük hányan szorulnak kórházi ellátásra és hányan gépi lélegeztetésre?
  5. A járvány kezdete óta pontosan mely szociális intézményekben volt jelen a vírus, milyen időtartamban, és hány gondozott, illetve gondozó volt érintett a fertőzéssel?
  6. Hány gondozottat, illetve gondozót teszteltek az egyes intézményekben a járvány első, illetve második hullámában?
  7. Hányan hunytak el koronavírus megbetegedés következtében a szociális intézmények gondozottjai és gondozói közül az egyes intézményekben, illetve összességében a koronavírus-járvány első, illetve második hullámában?
  8. A koronavírus-fertőzött elhunytak hány százaléka volt szociális intézmény lakója a koronavírus-járvány első, illetve második hullámában?

De válasz helyett Müller Cecília tisztifőorvos azt írta neki, hogy a kérdés megválaszolása veszélyeztetné a sikeres járvány elleni küzdelmet, úgyhogy még 45 nappal meghosszabbítja a határidejét a válaszadásnak.

Ugye ismerjük már ezt a szlogent?

„Tényleg találhattak volna jobb hazugságot. Totál felháborító az egész, engem csak az vigasztal ebben a felelőtlen és botrányos viselkedésben, hogy Jusztícia előbb vagy utóbb, így vagy úgy, de mindenkit helyre rak. Az igazság mindig kiderül” – írta Szél Bernadett.

A politikus korábban közölte: Müller Cecília eltévedt levele a bizonyíték arra, hogy törvénytelenül tartja vissza a közérdekű adatokat, ezért hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz ellene.

Müller véletlenül Hadházy Ákosnak is elküldte azt a munkatársainak szánt emailt, ami szerint nem jó indokkal utasították el a képviselő adatkérését. Hadházy egy 17 milliárd forintos, EU-s projekt dokumentációjára lett volna kíváncsi, de a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) nem adta át neki, csak 14-ről 45 napra hosszabbította a válaszadási határidőt, mert a hivatalos indoklás szerint a kérés teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést.

A levélben viszont Müller számon kérte a munkatársait, miért nem hivatkoztak egyszerűen a jogszabályra: „Kedves Kollégák! Nincs erre jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili”.

A botrányos esetről IDE KATTINTVA olvashat bővebben.

(444.hu)

Kapcsolódó cikkek