Remek ötlet volt, élt a telefonos kapcsolat, amikor anya és párja éppen megbeszélték, hogyan állítsák be balesetnek a kisfiú halálát

Megosztás

Azt gondolták, éppen nem hallja őket senki, de beszélgetésük folyamatosan rögzítésre került, így saját maguk meg is oldották a beismerő vallomást. A rendőröknek már nem volt nehéz dolguk.

Húsz év börtönre ítéltek egy 28 éves francia férfit Reims-ben, amiért 2016 novemberében addig ütlegelte barátnője hároméves kisfiát, míg elájult – számolt be erről a 444.hu.

Az akkor 19 éves édesanya hívta ki a mentőket azzal, hogy gyermeke eszméletlen. „Azt mondtam nekik, hogy leesett a lépcsőn” – mondta a férfinek, míg arra várt, hogy átkapcsolják a megfelelő diszpécserhez. Fogalma sem volt, hogy a rendszer ezt is rögzíti. „A lépcső jó lesz, nem? A lakáshoz vezető lépcső” – folytatta, és még azt is hozzátette, hogy mindjárt eltünteti a veszekedés nyomait.

A fiú még aznap meghalt a kórházban. A rendőrségi eljárás során kiderült, hogy a férfi többször bántotta a gyereket abban a három hónapban, amíg a nővel járt. Utóbbit három év börtönre ítélték, amiért nem jelentette a bántalmazást.

Az már csak hab a tortán, ha kicsit utánaszámolunk, nem túl nagy felelősségtudatról árulkodik, hogy a 19 éves édesanyának a hároméves gyermeke a történet főszereplője.

Kapcsolódó cikkek