Újabb hihetetlen véletlen: Rogán Antal új apósa olyan cégben lett tulajdonos, ami uniós milliárdokat nyert el

Megosztás

Elképesztően potom összegért vásárolhatta meg Rogán újdonsült családtagja az uniós milliárdokat elnyerő cég negyedrészét.

A mezőgazdasági szaktanácsadó cég 2019-ben nyert 2,23 milliárdot, tavaly 750 ezerért vásárolta meg a negyedrészét az új após, majd érkezett egy 315 milliós kölcsön egy ismerős állami banktól – írja a Hvg.hu.

Bevásárolta magát egy tanácsadó cégbe tavaly Rogán Antalnak, a miniszterelnök kabinetfőnökének új apósa. A lépés azért érdekes, mert mint az Átlátszó kiderítette, a kérdéses cég előzőleg 2,232 milliárd forint vissza nem térítendő uniós eredetű állami forrást kapott mezőgazdasági szaktanácsadásra.

A lap szerint a Ductus Szaktanácsadó és Oktató Kft., 2019 októberében nyerte el a támogatást. A pályázaton 14,1 milliárdot osztottak szét 17 cég között, és a legnagyobb falat jutott a Ductusnak. Rogán új apósa pedig 750 ezer forintot fizetett azért, hogy negyed részben tulajdonos legyen a cégben tavaly augusztusban.

A vállalkozás az új tulajdonos érkezése után sem maradt az állam felől érkező pénzek nélkül: októberben 315 milliós bankkölcsönhöz jutott, ugyanattól a Budapest Banktól, ami 1,58 milliárd forint hitellel segítette ki Rogán Barbarát, illetve családját és üzletfeleiket a korábban napvilágra került jelentős földvásárlások során is.

Az Átlátszó megjegyzi, hogy a Ductus által elnyert pályázathoz 165 millió forint önrész is kellett volna, de a vállalkozás 2019 végi utolsó beszámolójában csak 47 millió forint szerepelt. További részletek az Átlátszón.

Kapcsolódó cikkek