Gulyás miniszter úr válasza Rogánék vagyongyarapodására: Gyurcsány!

Megosztás

Elképesztő pénzeket akasztanak le mostanában a fideszes politikusok és NER-közeli üzletemberek, illetve családtagjaik. Amikor pedig ennek magyarázatára lenne igény, a kormány tagja csak annyit mond: Bezzeg Gyurcsány! Ez a régi taktika még mindig működőképes lehet és mindig mindent meg lehet úszni ma Magyarországon?

Az érdekes “magyarázatról” a Hvg.hu tudósításából értesülhettünk.

Rogán új felesége a házasságkötés előtt nem sokkal többedmagával 1,6 milliárdért vett földet, a vagyonnyilatkozata szerint pedig a miniszterelnök kabinetfőnöke egy év alatt húszszorosára növelte a vagyonát. A DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett, amire Gulyás Gergely viszont Gyurcsány Ferencék vagyonszerzésével vágott vissza.

Semmilyen ok nincs arra, hogy Rogán Antal és családja ellen vagyonnyilatkozati eljárás induljon – közölte Gulyás Gergely a pénteki kormányinfón. A Demokratikus Koalíció hétfőn jelezte, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a miniszterelnök kabinetfőnöke ellen, miután Rogán vagyonbevallásából az derült ki, hogy 800 millió forintos vagyonnal rendelkezik, holott tavaly még csak 39 millió forintja volt.

Gulyás Gergely a kormányinfón azt is mondta, hogy szerinte az külön érdekes, hogy a “baloldal leggazdagabb milliárdos politikuscsaládja, aki a rablóprivatizáció időszakában szerezte a vagyont”, akar vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezni. Ezzel az ősi ellenfélre, Gyurcsány Ferencre utalt, nem igazán burkoltan.

Már kedden is olvashattuk, hogy Rogán Antal új felesége, Obrusánszki Barbara és családja, illetve két magánszemély összesen 1,6 milliárdért vett földet néhány héttel a propagandaminiszterrel kötött házassága előtt. A 28 éves nő a szüleivel együtt több mint hatszáz, de személyesen is több mint kétszáz hektárnyi borsodi erdőre, mezőre, szántóra és egyéb mezőgazdasági földterületre tett szert úgy, hogy a vételárból csak 5 százalékot kellett letenniük, a többit az állami tulajdonú Budapest Bank hitelezi a vevőnek.

Az csak az egyik érintett község honlapján közzétett dokumentumból derült ki, hogy Obrusánszki a szüleivel, valamint apja üzlettársával és annak sógornőjével közösen, egy amerikai–magyar házaspártól és a velük azonos címre bejelentett, szintén magyar–amerikai apától és fiától vásárolta az összesen 209 különböző helyrajzi számon nyilvántartott ingatlanokat. Időközben kiderült az is, hogy uniós milliárdokat elnyerő cégben lett tulajdonos Rogán új apósa.

Rogán Antal 13 év után tavaly novemberben vált el második feleségétől, Rogán-Gaál Cecíliától. A Blikk korábban azt írta, hogy Obrusánszki Barbarával tavaly decemberben házasodtak össze.

Kapcsolódó cikkek