Miskolc segíti a járvány miatt nehéz helyzetbe került taxisokat is

Megosztás

Bár az állam inkább elvonja a várostól a pénzeket, mintsem segítené városunkat, Miskolc önkormányzata úgy döntött, segítő kezet nyújt a taxisoknak is.

Komoly kedvezménnyel segít a város a koronavírus-járvány miatt utasszám-csökkenéssel szembesülő miskolci taxisoknak – írja közleményében a polgármesteri hivatal – számolt be róla a Minap.hu.

Miskolc város vezetése lehetőségeihez és jogköreihez mérten eddig is megtett mindent, és a jövőben is megtesz mindent annak érdekében, hogy segítsen átvészelni ezt a nehéz időszakot a miskolci vállalkozásoknak. Ezért Miskolc  Önkormányzata már a járvány első hullámában felére csökkentette az önkormányzati ingatlanban működő, a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások bérleti díját, majd a teraszt is üzemeltető vendéglátósok közterülethasználati díját csökkentette nullára.

 Kiemelték: Veres Pál polgármester most arról döntött, hogy a pandémia okozta nehézségekre tekintettel elengedik a városban dolgozó taxisok által fizetendő drosztdíjat is. 
Akárcsak a vendéglátósoknak nyújtott legújabb kedvezmény, ez a könnyítés is visszamenőlegesen érvényes,  január 1-től egészen december 31-ig. Azoknak a taxisoknak, akik már befizették a drosztdíjat, az önkormányzat visszatéríti a teljes befizetett összeget – zárul a közlemény.

Kapcsolódó cikkek