Orbán Viktor is elbúcsúztatta Kriza Ákost

Megosztás

A miniszterelnök megemlékezett Miskolc korábbi polgármesterének életéről. Kriza Ákost a miskolci Mindszenti Evangélikus Temetőben szombaton búcsúztatták el – írta a Telex.

„15 évet kaptál, különös kegyelmi időt, amelyben pontosan láthattad minden nap, minden óra és minden perc jelentőségét. És nem is vesztegettél el egyetlen pillanatot sem. Megláttad és elfogtad ebben a harcban az istentől kapott lehetőséget. A naponta föld alá szálló toroczkói bányászok és a hitükért végsőkig kiálló prédikátorok világlátása lehet ilyen. Az erdélyi ősöké, akik felmenőid voltak” – fogalmazott Orbán Viktor.

Kriza Ákos 1997-ben csatlakozott a Fideszhez. 2002-ben a megyei közgyűlés tagja lett. A polgármesteri címért 2006-ban indult az önkormányzati választásokon, majd 2010-ben, amikor megnyerte a választást. 2019. augusztus 9-én bejelentette, hogy egészségügyi okokból nem indul újra a 2019-es önkormányzati választáson.

Bejelentése után nem sokkal közölte, hogy 2006 óta beteg, és a július végi leletei alapján úgy látta, hogy nem tudja tovább felelősséggel vállalni az élvonalbeli munkavégzést.

Telex.hu.

Kapcsolódó cikkek