Ma egyeztet a korlátozások fenntartásáról a kormány

Megosztás

Többek között ez is elhangzott az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

Eddig 5200 egyetemi hallgató vett részt a koronavírus-járvány elleni küzdelemben – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján, amelyről a HVG tudósított. Az államtitkár elmondta, hogy közülük körülbelül 2200 fiatal az Országos Mentőszolgálat munkáját segítette, volt olyan nap, amikor egyszerre 500-an dolgoztak a mentősöknek. Schanda Tamás hozzátette, hogy az anyagiakon túl is próbálják támogatni a hallgatókat, akik segítségükért plusz kreditet kaphatnak, illetve hosszabb lett számukra a vizsgaidőszak.

Müller Cecília a sajtótájékoztatón közölte, hogy az elhunytak 4 százalékának nem volt kísérőbetegsége, csak a koronavírus-fertőzés volt a halál oka. Azt is elmondta, hogy eddig 201 000 ember oltására elegendő vakcina érkezett Magyarországra, ez 7 Pfizer- és egy Moderna-szállítmányt jelent. Utóbbiból még egy érkezik e hét vasárnap. Eddig 152 704-en kapták meg az első adag oltást, közülük 17 772 embert már a második dózissal is beoltottak.

Az országos tisztifőorvos elmondása szerint a kormány a mai napon vizsgálja felül a korlátozó intézkedések fenntartását. Müller Cecília azt is közölte, hogy már dolgoznak azon az új szabályozáson, amely szerint mentesülnének a karantén alól azok, akik már a második oltásukat is megkapták, és védettnek tekinthetőek.

HVG.hu

Kapcsolódó cikkek