Bő négymilliárd forintba kerülhet a magyarországi MotoGP-futam

Megosztás

Nettó kilencmillió eurót kér a MotoGP jogtulajdonosa, hogy 2023-ban futamot rendezhessenek Magyarországon – derül ki a közbeszerzés napokban közzétett dokumentációjából, amelyről a G7 írt. Ez azt jelenti, hogy bruttó áron a jelenlegi árfolyam mellett valamivel több mint 4 milliárd forintot fizethet a magyar állam a spanyol Dorna nevű cégnek.

Öt éve egy szaklap 9 millió dollárra becsülte a rendezők által fizetett átlagos összeget, amelynél a most megadott ár durván 20 százalékkal magasabb. Fél évtized alatt ennyit emelkedhetnek a jogdíjak, vagyis egyébként ez az összes nagyjából normálisnak számít.

A bő tíz évvel ezelőtti kudarc után az előző években került elő ismét egy magyar MotoGP-futam terve. Palkovics László tavaly nyáron állt elő konkrétumokkal. Akkor már a mostani közbeszerzésben is szereplő 2023-as idényről beszélt, illetve bejelentette, hogy Hajdúnánáson, 65 milliárd forintból felépül a magyar MotoGP-pálya. A jó fél évvel ezelőtti hírek még nyolcéves szerződésről szóltak, a mostani közbeszerzésből azonban – ahogy erről korábban beszámoltunk – kiderült, hogy ennél is hosszabb időre, tíz szezonra szerződne a Dornával Magyarország.

Forrás: G7, Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó cikkek