Másfél milliárd eurós mentőcsomag az önkormányzatoknak… Ausztriában

Megosztás

Ezt a Parlament szavazta meg a járvány okozta gazdasági károk enyhítésére, milyen kár, hogy nem nálunk. Nyugati szomszédunknál valamiért nem tesznek különbséget kormánypárti és ellenzéki vezetésű városok között, ami a pénzügyi támogatásokat illeti.

Az osztrák alsóház szerdán 1,5 milliárd eurós segélycsomagot szavazott meg a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került önkormányzatoknak. A szociáldemokrata SPÖ és a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt leginkább azért kritizálta a csomagot, mert azt főleg visszatérítendő támogatásokból áll. A kamatlemtes támogatásokat csak 2023-tól kell visszafizetni. 

Tavaly nyáron, az első hullám idején már szintén megszavaztak egy 1 milliárd eurós csomagot az önkormányzatoknak, amiből a települések fejlesztéseit támogatta 50 százalékig a szövetségi állam. A cél pont az volt, hogy a járványhelyzet miatt ne maradjanak el a települések fejlesztései. Ebbe belefért az iskolák és az idősotthonok felújítása, valamint a gyerekek nyári felügyelete és az útépítés is – írja a 444.hu.

Hozzászólások

Related posts