Két évet kapott a férfi, aki egy zsinagógából próbált lopni Szerencs mellett

Megosztás

A Szerencsi Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki egy zsinagógából tableteket próbált meg ellopni – olvasható a birosag.hu oldalon.

A férfi még 2019-ben egy Szerencs közeli településen lévő zsinagóga épületének egyik ablakpárkányára fellépett, majd az ablak üvegét betörte és bemászott a női karzatra, ahol értékeket keresett. Magához vette az ott talált 2 darab táblagépet, azonban nem tudta hogyan juthat le a zsinagóga földszinti részébe, leugrani pedig nem mert, ezért inkább a tableteket hátrahagyva az ablakon keresztül, üres kézzel távozott.

A járásbíróság a vádlottat lopás bűntettének kísérlete miatt két év fegyházbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a vádlott a büntetésből nem bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerte a cselekmény elkövetését és tettét megbánta. Súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott a bűncselekmény elkövetését megelőzően is többször volt már büntetve.

A bíróság ítéletét az ügyészség, a vádlott és a védője is elfogadták, ezért az jogerős.

Hozzászólások

Related posts