Magára öntötte a zsíroldót egy borsodi kisgyerek, akit felügyelet nélkül hagyott az anyja

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 28 éves nő ellen életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt. Az anya felügyelet nélkül hagyta gyermekét, aki magára öntötte a zsíroldót – számolt be róla az ügyészség honlapja, az ugyeszseg.hu.

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen lakik családi házban, négy kiskorú gyermekével. 2020. április hónap elején a reggeli órákban négyéves fiú gyermeke átment a szomszédba a nagyapjához, míg a többi három gyermek a ház körül, illetőleg a házban játszottak. A gyermekek közül a hároméves fiú az udvaron volt, és mivel a vádlottnak nem volt szem előtt, keresni kezdte, ezért az addig a lakásban az ölében tartott kétéves fiát letette a szobaszőnyegre, és kiment az épületből.

Az udvaron tartózkodó gyermek éppen a ház kapujában állt, amikor a vádlott rászólt, hogy menjen be, ő pedig visszaindult a szobába, mivel hallotta, hogy kétéves fia hangosan sír. Azon idő alatt, amíg a vádlott kiment a házból, a konyhai tűzhely mellett a földön lévő lecsavart kupakú hideg zsíroldó flakonból a kétéves gyermek a folyadék egy részét a saját arcára öntötte, amely rögtön égési sérüléseket okozott.

A vádlott megpróbálta lemosni, és közben segítségért kiabált, az egyik rokona értesítette a mentőket. A gyermek 8 napon túl gyógyuló harmadfokú égésnek megfeleltethető maródásos sérüléseket szenvedett el, közvetetten életveszélybe került. A sérülések nem következtek volna be, ha a vádlott a veszélyes tisztítószert nem hagyja a gyermek által is elérhető helyen, a földön zárókupak nélkül.

A vádlott a cselekménye lehetséges következményeit azért nem látta előre, mert a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével –büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott.

ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek