Ez rosszul hangzik: a felmérés szerint a koronavírus miatt kórházban ápoltak harmada pár hónapon belül visszakerült

Megosztás

Igen nagy pusztítást végez a Covid a szervezetben, ha már kórházi ellátásra van szükség, de a jelek szerint a gyógyultan távozott kifejezés sem jelenti feltétlenül azt, hogy utána már minden rendben lesz. Rengetegen kerülnek ismételten kórházba néhány hónapon belül, sajnos elég sokan életüket is veszítik.

A koronavírus miatt kórházban ápoltak 30 százaléka a hazaengedés után néhány hónap után, más betegséggel visszakerült az intézménybe, állapította meg egy nagylétszámú kutatás Nagy-Britanniában, amit a Guardian közölt. E szerint a Covid-19-cel kezeltek visszakerülési aránya 3,5-szer nagyobb, mint a más betegségek miatt kórházban ápolt pácienseké. A felmérés szerint a vizsgált 

47 780 koronavírus beteg 29,4 százaléka került vissza a kórházba az első hazaengedését követő 140 napon belül, 12,3 százalékuk meghalt.

A hazakerülés után jóval magasabb a légzőszervi problémák, a diabétesz, a szív-, máj- és veseproblémák kockázata, miközben a koronavírusos betegek kórházi ellátása sokat fejlődött a hónapok során, így jelentősen csökkent az ott elhunytak aránya. 

A brit statisztikai hivatal adatai szerint a koronavíruson átesett angolok ötöde tapasztalt még tüneteket a fertőzés után öt héttel, 50 százalékuk pedig 12 hét elteltével is.

444.hu

Hozzászólások

Related posts